Bio

BIOGRAFIE


Martijn volgde gedurende 7 jaar stijldanslessen en nam met succes deel aan wedstrijden. In 2002 studeerde hij af als 'Vormgever Reclame, Presentatie en Communicatie' aan het Sint Lucascollege in Boxtel. Op dat moment volgde Martijn ook al twee jaar de parttime musicalopleiding MusicalAllFactory en kon hij de overstap maken naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, afdeling MusicalTheater. Aan deze fulltime opleiding studeerde hij in 2006 af met Magdalena de Musical, een groots opgezette musicalproductie die hij zelf schreef, regisseerde en produceerde.


Vervolgens speelde hij voor Studio 100 in de Efteling Sprookjesshow en De 3 Biggetjes met K3 waarmee hij o.a. 9 keer in Ahoy stond. Daarna was hij te zien in Assepoester de Musical, The Sound of Music (understudy Rolf en Herr Zeller/Dance Captain) en Dokter Dolittle (Jip/understudy Matthew) van Albert Verlinde Entertainment.

In 2014-2015 was hij wederom te zien in The Sound of Music (A.V.E./Stage Entertainment), dit keer als Baron Elberfeld en understudy Herr Zeller en Butler Frans.


Naast zijn werkzaamheden als musicalacteur is Martijn actief als freelance regisseur/dramacoach, zangdocent, choreograaf en productieassistent bij verschillende (grote) projecten. Tijdens jubileumtour van The Sound of Music had hij als Resident Director de dagelijkse artistieke leiding over de productie en voor de dansmusical Daddy Cool leverde hij een bijdrage als assistent kinderregisseur. Als productieassistent was Martijn medeverantwoordelijk voor het 200 jaar Koninkrijksconcert in het Circustheater (nov 2013), geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment.


Momenteel is Martijn als artistiek leider/regisseur verbonden Musicalvereniging Unidos (Driehuis): Thoroughly Modern Millie (2020), Footloose (2019), The Hired Man (2018). Hij was de artsitiek leider van Stichting MÉT (voorheen Musicalgroep Face, Hoofddorp) waarvoor hij de regie en choreografie van I Love You, You're Perfect, Now Change! (2018), Urinetown (2017), Beauty and the Beast (2014), Wat Zien Ik!? (2013) en The Pajama Game (2012) verzorgde. Als regisseur van The Cast (Castricum) maakte hij 3 Musketiers (2018) en Legally Blonde (2016) en bij Theatergroep Horizon (Egmond) tekende hij voor de regie en choreografie van de Rockopera "The Who's Tommy" (2014).

Copyright © All Rights Reserved